Vuosi 2015 lähenee loppuaan ja on ajankohtaista kerätä kuluvan vuoden tositteet ja tiliotteet mappiin ja toimittaa ne Tietomyllyyn kirjattaviksi.

Maatalouden vuoden 2016 ennakkovero määräytyy vuoden 2014 tulojen mukaan. Ennakkoveroa voi anoa pienemmäksi, jos arvelee vuoden 2016 tulojen jäävän merkittävästi pienemmiksi kuin vuonna 2014.

Muistattehan nämä

Sähköinen asiointi: Esim. teurastamoiden tilitykset pitää itse tulostaa nettipalveluista. Tulosteesta (näköislasku tms.) pitää näkyä myös arvonlisävero. Kaikista menoista on oltava paperitosite kirjanpidossa.

Tulostattehan myös pankin e-tiliotteen, mielellään kuukausittain. Pelkästään yksityiskäytössä olevia tiliotteita ei tarvita.

Jokaisella meistä on myös yksityistalous. Muistattehan erotella/merkitä yksityismenot vähennyskelpoisista menoista. Tiliotteelle on syytä merkitä lyhyesti tulleet rahat, jotka eivät ole verotettavaa tuloa ja joihin ei ole toimitettu tositetta. Tulot, joihin ei ole merkitty arvonlisäveroprosenttia, tulkitaan arvonlisäverovelvollisiksi tuloiksi.

Muuta/muutoksia

Verottaja ei enää postita paperisia kausiveroilmoituksia maa- ja metsätalousasiakkaille. Saamme ne tulostettua kätevästi täällä. Tuloveroilmoitukset sen sijaan tulevat vielä postitse ja ne pitäisi tuoda tänne.

Työnantajan velvoitteisiin tulevista muutoksista vuoden 2016 alusta tiedotamme verkkosivuillamme joulukuussa.

Lisätietoja: Reijo Tiihonen, puh. 040 352 2367