Tietomylly Oy on kehittynyt viime vuosina erittäin voimakkaasti ollen aktiivisesti mukana tilitoimistoalan kehityksessä ja taloushallinnon sähköistymisessä. Tietomyllyn tavoitteena on jatkaa kehittymistä myös tulevina vuosina, jotta asiakkaita pystytään palvelemaan mahdollisimman monipuolisesti ja osaavasti nykyaikaisin menetelmin.

Tavoitteidemme saavuttamiseksi ja toimintamme kehittämiseksi olemme uudistaneet yrityksemme johtoa ja valinneet uudeksi toimitusjohtajaksemme Elmeri Linneran. Yrityksen pääomistaja, toimitusjohtajan tehtävät jättävä Päivi Pekkarinen jatkaa yrityksen palveluksessa hallituksen puheenjohtajana ja ottaa vastuulleen ohjelmistojen ylläpitämisen sekä yrityksen hallinnollisen johtamisen.

Elmeri Linnera vastaa jatkossa yrityksen jokapäiväisen toiminnan johtamisesta ja siirtyy toimitusjohtajaksi jatkamaan yrityksen kehitystyötä.

”Päivi on tehnyt valtavan työn Tietomylly Oy:n toiminnan kehittämisessä. Viimeisen parin vuoden aikana olen saanut itsekin osallistua tähän kehitystyöhön, ja tuntuu luonnolliselta jatkaa yhteistä savottaamme toimitusjohtajan asemassa.”, Linnera toteaa.

Elmeri Linnera aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta 2017.

Lisätietoja:
Päivi Pekkarinen, puh. 040 768 4201
Elmeri Linnera, puh. 040 352 4728

Yrittäjätilaisuutemme Kangasniemi-salissa 24.11.2015 onnistui hyvin. Tietomylly Oy, Kangasniemen Osuuspankki ja DHS Oy Audit Partners kiittävät kaikkia osanottajia.

Oheisena tilaisuuden materiaali kirjanpitolain muutoksista yrittäjän näkökulmasta.

Vuosi 2015 lähenee loppuaan ja on ajankohtaista kerätä kuluvan vuoden tositteet ja tiliotteet mappiin ja toimittaa ne Tietomyllyyn kirjattaviksi.

Maatalouden vuoden 2016 ennakkovero määräytyy vuoden 2014 tulojen mukaan. Ennakkoveroa voi anoa pienemmäksi, jos arvelee vuoden 2016 tulojen jäävän merkittävästi pienemmiksi kuin vuonna 2014.

Muistattehan nämä

Sähköinen asiointi: Esim. teurastamoiden tilitykset pitää itse tulostaa nettipalveluista. Tulosteesta (näköislasku tms.) pitää näkyä myös arvonlisävero. Kaikista menoista on oltava paperitosite kirjanpidossa.

Tulostattehan myös pankin e-tiliotteen, mielellään kuukausittain. Pelkästään yksityiskäytössä olevia tiliotteita ei tarvita.

Jokaisella meistä on myös yksityistalous. Muistattehan erotella/merkitä yksityismenot vähennyskelpoisista menoista. Tiliotteelle on syytä merkitä lyhyesti tulleet rahat, jotka eivät ole verotettavaa tuloa ja joihin ei ole toimitettu tositetta. Tulot, joihin ei ole merkitty arvonlisäveroprosenttia, tulkitaan arvonlisäverovelvollisiksi tuloiksi.

Muuta/muutoksia

Verottaja ei enää postita paperisia kausiveroilmoituksia maa- ja metsätalousasiakkaille. Saamme ne tulostettua kätevästi täällä. Tuloveroilmoitukset sen sijaan tulevat vielä postitse ja ne pitäisi tuoda tänne.

Työnantajan velvoitteisiin tulevista muutoksista vuoden 2016 alusta tiedotamme verkkosivuillamme joulukuussa.

Lisätietoja: Reijo Tiihonen, puh. 040 352 2367

Palkkahallinnon asiantuntijamme Marko Ukkonen suoritti PHT-tutkinnon lokakuussa 2015. PHT-tutkinto on Taloushallintoliiton järjestämä arvostettu alan tutkinto, joka takaa palkkahallinnon erikoisosaamisen vaatimukset.

Verohallinto on päivittänyt syyskuussa 2015 ohjeistustaan kotitalousvähennyksestä. Ohjetta on uudistettu korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä KHO:2015:74 johtuen, ks. http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1431523010494.html.

Uuden ohjeistuksen löydät täältä: http://vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Verohallinnon_ohjeet/2015/Kotitalousvahennys%2838216%29

Tietomyllyn väki auttaa mielellään myös kotitalousvähennyksen tekemisessä.

Elmeri Linnera suoritti KLT-tutkinnon syksyllä 2014 ja sai Taloushallintoliiton tili-ja veropäivillä 19.1.2015 kultaisen KTL-pinssin suoritettuaan tentissä parhaiten oikeustieteen osion.

KLT on taloushallintoalan asiantuntijatutkinto ja arvostettu merkki ammattitaidosta.

Katso Elmerin haastattelu Tilisanomien verkkolehdestä.